Puchar Polski to zawody, w których rywalizują najlepsi zawodnicy danego roku w pojedynczym turnieju rangi mistrzowskiej. Zawody są uwieńczeniem całorocznej rywalizacji ligowej najlepszych zawodników.

 

 

Rywalizacja wg tradycyjnej baśki z As-em serce

Rok / miejsce Puchar Polski w tradycyjną baśkę z AS-em serce jako najstarszym trumfem
indywidualne drużynowe

2011 /

Przodkowo

Janusz Skrzypkowski GKS Sierakowice  w składzie: Janusz Skrzypkowski, Henryk jakubek, Henryk Konkol, Jacek Domarus

2013 /

Lębork

Andrzej Dziemiańczyk Zbierani  w składzie: Kazimierz Pelowski, Józef Michniewicz, Bogdan Dziemiańczyk, Artur Czaja

2014/

Stężyca

Zbigniew Gostkowski Gniew Zamek w składzie: Kazimierz Rajski, Grzegorz Dąbrowski, Józef Wutkowski i Hintz Roman

 

Rywalizacja wg zasad "czarnej baśki" z asami

Rok / miejsce Puchar Polski w "czarną baśkę"
indywidualne drużynowe

2013 /

Szymbark

Jan Ringwelski Radunia Borucino  w składzie: Henryk Fierke, Zenon Zaremba, Ludwik Kurczyński, Kazimierz Socha

2014/

Przodkowo

Zdzisław Rycherd Gniew Zamek  w składzie: Kazimierz Rajski, Józef Wutkowski, Kazimierz Dąbrowski i Grzegorz Dąbrowski

2015/

Przodkowo

 Grzegorz Dąbrowski  Gniew Zamek  w składzie: Grzegorz Dąbrowski, Ludwik Kurczyński, Kazimierz Rajski, Kazimierz Dąbrowski

2016/

Przodkowo

Henryk Klohs Kościerzyna II  w składzie: Teresa Grudzień, Jan Kosznik, Zdzisław Pepliński, Halina Kwidzyńska

 

 

 


 

Gościmy

Odwiedza nas 249 gości oraz 0 użytkowników.

20170312_133221_resize.jpg

Najbliższe Turnieje

 

06.12.2017 Kościerzyna - Regionalna Liga Baśki

07.12.2017 Borucino - Regionalna Liga Baśki

09.12.2017  Stężyca - CZARNA Liga Baśki

14.12.2017 Borucino - Regionalna Liga Baśki

19.12.2017 Kościerzyna - Regionalna Liga Baśki

21.12.2017 Borucino - Regionalna Liga Baśki



Używamy cookies, aby poprawić funkcjonalność naszej strony internetowej. Cookies wykorzystywane do poprawnego działania serwisu zostały już ustawione. Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie, których używamy i jak je usunąć, czytaj TUTAJ.

Akceptuję cookies na tym portalu.

Dodatkowa informacja