Gniewska Liga Baśki

Czarna Liga Gniewska

Otwarte Turnieje Gniew

Aktualności koła Gniew



Gniewscy baśkarze podsumowali miniony sezon

W piątek, 18 grudnia podsumowano Gniewską Ligę Baśki o Puchar Burmistrza Miasta i Gminy Gniew. Najlepsi zawodnicy to Kazimierz Rajski i Tomasz Poleszak. – Mam nadzieję, że Baśka nigdy nie zaginie – powiedziała burmistrz Maria Taraszkiewicz – Gurzyńska, gratulując graczom piątej, jubileuszowej, edycji ligi.  – Podziwiam Państwa pasję i chęć do gry.

 

Gniewscy gracze pytali, czy Pani Burmistrz nauczyła się grać w baśkę. Włodarz przyznała, ze powoli poznaje tajniki tej gry.  Pogratulowała także zawodnikom zwycięstwa podczas turnieju w Sztumie. Prezes Zarządu Gniewskiego Koła Baśki  wręczył Pani Burmistrz pamiątkowy krawat. Za wspieranie gry w Baśkę, gracze zaśpiewali włodarz gromkie „Sto lat”.

Uhonorowani zostali najlepsi baśkarze. Najlepszy w Czerwoną Baśkę okazał się Kazimierz Rajski. W dalszej kolejności znaleźli się: Grzegorz Dąbrowski, Stanisław Paluchowski, Edmund Kaliszewski, Tomasz Poleszak, Rajmund Kirszenstein, Roman Hinz, Janusz Makowski, Rajmund Górecki i Tadeusz Kreft. Najlepszy w Czarną Baśkę okazał się Tomasz Poleszak. W dalszej kolejności znaleźli się: Grzegorz Dąbrowski, Roman Hinz, Rajmund Górecki i Tadeusz Kreft.

Nagrodzono także najstarszego zawodnika Kazimierza Dąbrowskiego, najmłodszego Szymona Poleszaka oraz jedyną panią Karolinę Kuczkowską.

Aneta Bartoszek-Pustkowska

2015-12-18
2015-12-18
2015-12-18
2015-12-18
2015-12-18
2015-12-18
2015-12-18
2015-12-18

 

Gościmy

Odwiedza nas 658 gości oraz 0 użytkowników.

20170312_180734_resize.jpg

Najbliższe Turnieje

 

17.06.2018 Gowidlino - Polska Liga Baśki

30.06.2018 Przodkowo - Puchar Polski CZARNA BAKA

15.07.2018 Wygoda Łączyńska - Polska Liga Baśki



Nasi Przyjaciele

Używamy cookies, aby poprawić funkcjonalność naszej strony internetowej. Cookies wykorzystywane do poprawnego działania serwisu zostały już ustawione. Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie, których używamy i jak je usunąć, czytaj TUTAJ.

Akceptuję cookies na tym portalu.

Dodatkowa informacja